28 Şubat 2014 Cuma

Nasıl Görmek İstiyorsanız Öyle Bakın

Dünya üzerinde gezilecek,görülecek,keşfedilecek o kadar çok şey yer var ki.Aslında bazen bu mekanlar çok da uzağımızda olmuyor fakat biz göremiyoruz.Birçok insan hayata hep aynı çizgi üzerinden bakıyor.Önemli olan bakış açısını değiştirmek,fark edeceksiniz ki gözünüzün önünde kaçırdığınız birçok şey var.
Farklı bakış açılarıyla bir mekanı o kadar güzel değerlendirebilmek mümkün.Ben bu yazımda görünce bayıldığım,içinde kendimi unutmak istediğim bir mekanı sizinle paylaşmak istiyorum.Kütüphaneler!İçinde sadece kitaplar yok.Kütüphanelerde bambaşka dünyalar,yepyeni insanlardan oluşan bir dünya var.
Bazı kütüphaneler o kadar yaratıcı bir şekilde dekore edilmiş ki hayran kalmamak elde değil.
Kitaplarla bambaşka dünyalar yaratmak mümkün.Değişik şekillerde bakarsanız siz de kendinizi kitaplarınızla kaybolmak isteyeceğiniz bir mekan yaratabilirsiniz.Önemli olan sizin bakış açınız.


İç mekanda olduğu kadar dış mekanlara da ilham kaynağı oluyor kitaplar.İnsanın gözü gönlü açılıyor.Kitaplı günler.

1 yorum:

  1. Düşüncelerini açık, duru ve ahenkli bir dille açıklamayı bilen Cicero'nun cok sevdigim bir deyişi vardır: "Kitapsız ev, ruhsuz beden gibidir." Senin düşüncelerini açık, duru ve ahenkli bir dille açıklama yetenegin bana Cicero'yu cagristirdi. Ve Cicero'nun senin yazdigin konuda oldukca begendigim bir deyisi olmasi da guzel bir tesaduf oldu. Yazilarini begenerek takip ettigimi bilmeni istedim.

    YanıtlaSil